میراث فرهنگی آیینه ای است که بهتر می توانیم سیمای اجتماعی زنان و نقش و جایگاه آنان را در آموزش و انتقال فرهنگ مشاهده کنیم.
به گزارش میراث آریا(chtn)؛فرهاد نظری مدير كل دفتر ثبت آثار تاريخي و حفظ و احياي ميراث معنوي و طبيعي در \"نشست علمی نقش زنان در میراث فرهنگی\" حضور یافت و د ر خصوص جایگاه خاص زنان در شکل گیری میراث تاریخی و فرهنگی گفت:برای شناخت نقش و جایگاه زن در جامعه و تمدن ایرانی نمی توان در متن های تاریخی و منابع رسمی جستجو کرد،این امر با بررسی میراث فرهنگی امکان پذیر است.
او مجموعه آداب و رسوم ،گویش، مهارت های دستی ،لالایی ها و هنرها را میراثی دانست که آیینه صادق تاریخ و تمدن و از بطن جامعه است.
نظری در ادامه عنوان کرد:این میراث سینه به سینه و از میان مردم می آید و می تواند به خوبی جایگاه زنان را در طول تاریخ ایران نشان دهد.
او در ادامه اظهار داشت:اگر بررسی دقیقی انجام دهیم ،خواهیم دید که رکن اصلی، 50 درصد از میراث ناملموس زنان هستند،و به نوعی در ایجاد و ایفای آنها نقش دارند.
فرهاد نظری با اشاره به این که تنها در تعداد محدودی از میراث ناملموس زنان نقش مستقیم ندارند،گفت: در مواردی هم شاهد هستیم که زنها نقشی هم پای مردان دارند.
او در ادامه اظهار داشت:برای شناخت جایگاه زن در ایران می توان به یکی از میراث های ناملموس مراجعه مثل چوگان مراجعه کرد ،چوگان از ورزش های گروهی دنیا است که علاوه برهمزیستی انسان و حیوان ، برابری زن و مرد را با یکدیگر نشان می دهد.
مدير كل دفتر ثبت آثار تاريخي و حفظ و احياي ميراث معنوي و طبيعي با اشاره به این که چوگان ورزشی کاملا ایرانی است،گفت: در چوگان زنان حقوق مساوی با مردان دارند .
او سپس به قصه های کهن اشاره و عنوان کرد: قصه هم مثل میراث ناملموس خود به خود شکل می گیرد و نماینده ذهنیت جامعه است، در قصه ها هم زنان نقش آموزنده و تربیتی دارند و به مدد خرد و زیرکی شان در قصه به تربیت جامعه می پردازند
نظری افزود: نمونه بارز این رفتار شخصیت شهرزاد در \" هزار و یک شب \"و دختر وزیر در\" سلیم جواهری \"است.
ژانت بلیک که نخستین بار کنوانسیون 2003 در میراث ناملموس را تدوین کرده است، نیز به توسعه پایدار و نقش زنان در میراث فرهنگی پرداخت و گفت: اگر ما خواهان توسعه پایدار هستیم باید به حضور و نقش زنان در جامعه باور داشته باشیم.
در ادامه سعیده احسانی سرپرست تیم احیای عروسک سازی در خراسان جنوبی و پوپک عظیم پور مدرس دانشگاه و متخصص نمایش های عروسکی درباره احیای عروسک های خراسان جنوبی که ثبت ملی شده و حضور زنان در شکل گیری سخنانی را بیان کردند.
سيّد كمال حاج سيّد جوادي عضو هیئت علمی مرکز آموزش میراث نیز از دیگر سخنرانان \"نشست علمی نقش زنان در میراث فرهنگی\" بود که در سالن همایش های مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی برگزار شد.
انتهای پیام/